Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini bosbes-galettes met citroenyoghurt

Mini bosbes-galettes met citroenyoghurt

Ingrediënten

  • 300 gram bosbessen
  • 4 eetlepels skyr
  • 70 gram pure chocolade
  • 4 plakken bladerdeegvellen
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 stuk ei
Mini bosbes-galettes met citroenyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg.
  2. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Rasp de chocolade grof en klop het ei los.
  3. Meng de bosbessen met 1 eetlepel citroensap, de maizena, de helft van de citroenrasp en de helft van de suiker.
  4. Leg de vellen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de hoekjes eraf zodat de plakken een ronde vorm krijgen en prik er met een vork gaatjes in. Schep twee lepels van het bosbessenmengsel in het midden van ieder vel, vouw voorzichtig de randen naar binnen en druk aan. Zorg dat het midden open blijft.
  5. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei, strooi er de resterende suiker over en bak in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  6. Meng de Skyr met het resterende citroensap en de citroenrasp.
  7. Serveer de mini bosbes-galettes met de citroenyoghurt en garneer met de chocolade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 398
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 30
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 6