
Mini bosbes-galettes met citroenyoghurt
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram bosbessen
4 eetlepels skyr
70 gram pure chocolade
4 plakken bladerdeegvellen
1 stuk citroen
1 eetlepel maïszetmeel
4 eetlepels witte basterdsuiker
1 stuk ei
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg.
2. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Rasp de chocolade grof en klop het ei los.
3. Meng de bosbessen met 1 eetlepel citroensap, de maizena, de helft van de citroenrasp en de helft van de suiker.
4. Leg de vellen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de hoekjes eraf zodat de plakken een ronde vorm krijgen en prik er met een vork gaatjes in. Schep twee lepels van het bosbessenmengsel in het midden van ieder vel, vouw voorzichtig de randen naar binnen en druk aan. Zorg dat het midden open blijft.
5. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei, strooi er de resterende suiker over en bak in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
6. Meng de Skyr met het resterende citroensap en de citroenrasp.
7. Serveer de mini bosbes-galettes met de citroenyoghurt en garneer met de chocolade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1667 Kj
Calorieën
398 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie