Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-groentelasagne

Mini-groentelasagne

Ingrediënten

  • 1 bakje basilicum (20 g), blaadjes
  • 50 ml olijfolie
  • 1 zoete aardappel, geschild en in plakken van 1/2 cm
  • 1 aubergine, in plakken van 1/2 cm
  • 1 courgette, in plakken van 1/2 cm
  • 2 trostomaten, in plakjes
  • 150 g verse geitenkaas
  • EXTRA staafmixer, bakplaat met bakpapier
Mini-groentelasagne product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de helft van de basilicumblaadjes met de olie tot een groene olie met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Kook de aardappelplakjes in 6 minuten gaar in een pan water met wat zout. Giet af en laat uitdampen.
  3. Bestrooi alle groenten met zout en peper. Leg 8 plakjes aubergine op de bakplaat, leg hierop achtereenvolgens een plak zoete aardappel, courgette en tomaat. Bestrijk elk plakje met een beetje basilicumolie. Verkruimel de geitenkaas erover. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de groentetaartjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Haal ze uit de oven, schep ze op een mooie schaal of op eenpersoonsbordjes. Druppel de resterende basilicumolie erover en bestrooi met de overige basilicumblaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 20 g