
Mini-groentelasagne
4 pers.
ca. 45 min
Overig
Ingrediënten
1 bakje basilicum (20 g), blaadjes
50 ml olijfolie
1 zoete aardappel, geschild en in plakken van 1/2 cm
1 aubergine, in plakken van 1/2 cm
1 courgette, in plakken van 1/2 cm
2 trostomaten, in plakjes
150 g verse geitenkaas
EXTRA staafmixer, bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de helft van de basilicumblaadjes met de olie tot een groene olie met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Kook de aardappelplakjes in 6 minuten gaar in een pan water met wat zout. Giet af en laat uitdampen.
Bestrooi alle groenten met zout en peper. Leg 8 plakjes aubergine op de bakplaat, leg hierop achtereenvolgens een plak zoete aardappel, courgette en tomaat. Bestrijk elk plakje met een beetje basilicumolie. Verkruimel de geitenkaas erover. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de groentetaartjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Haal ze uit de oven, schep ze op een mooie schaal of op eenpersoonsbordjes. Druppel de resterende basilicumolie erover en bestrooi met de overige basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie