
Mini oliebol met oude kaas en bosui
Traktatie
24 pers.
ca. 45 Min
Ingrediënten
250 milliliter melk
1 zakje gedroogde gist
300 gram bloem (gezeefd)
1 ei (losgeklopt)
150 gram oude kaas (in kleine blokjes)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
zonnebloemolie (om te frituren)
Snuf zout
Bereidingswijze
Verwarm 250 milliliter melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat even staan. Meng de bloem met een snuf zout en voeg het ei toe.
Giet vervolgens langzaam de melk erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg de kaas en bosui toe en laat het beslag afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
Oliebollen bakken
Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180ºC. Schep met 2 ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze in de olie zakken.
Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meer recepten in de categorie