
Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie
Borrel
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
2 eetlepels boter
200 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd)
0 gemengde paddenstoelen (om te garneren)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel rozemarijn
2 eieren
1 eetlepel truffelolie
100 milliliter crème fraîche
50 milliliter slagroom
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd een cirkel uit de plakjes bladerdeeg zodat ze in de holtes van de mffinvorm passen. Prik met een vork in het deeg. Leg steeds een velletje bakpapier erop en giet de blindbakvulling erin. Bak de bladerdeegbakjes circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen in de vorm.
2. Verhit intussen de boter en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn. Klop de eieren los met de truffelolie en voeg de crème fraîche en room toe. Klop glad.
3. Vul de deegbakjes in de vorm met de paddenstoelen en giet het eimengsel erop. Leg een mooi plakje paddenstoel erop en bak de taartjes in de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Serveer (lauw)warm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie