
Mini-pavlova met bosvruchten en karamelsaus
Nagerecht
4 pers.
ca. 100 min
Australisch
Ingrediënten
100 g PLUS vloeibaar eiwit
150 gr witte basterd suiker
1 el maizena
3 eiwit
1 rasp van een citroen, en wat sap om de kom te ontvetten.
200 gram rood fruit
4 takjes Basilicum
Poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de open op 120 graden. Mix het vloeibare eiwit met een garde in een ontvette kom in de keukenmachine. Wanneer het schuimig wordt, voeg de suiker, maizena en citroenrasp toe. Klop het geheel stijf.
Maak mooie toefjes en maak er holletjes in met de achterkant van de lepel, zet vervolgens 60 tot 90 minuten in de oven. Laat de toefjes afkoelen in de oven met de deur op een kier.
Meng het roodfruit met de jam.
Verdeel het roodfruit over de merenque en top af met een takje basilicum en wat poedersuiker.
Variatietip
In plaats van vloeibaar eiwit kun je ook de eiwitten van 3 eieren gebruiken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
214 kcal
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
47 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
4 gram
Zout
0.20 gram