

Mini pavlova met warme druiven
dessert
4 pers.
ca. 180 min
5.20 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Eieren
1 eetlepel Dureya
100 gram Poedersuiker
300 gram Rode druiven
150 ml Huiswijn rood
3 eetlepel Suiker
1 stuk Handsinaasappelen
50 gram Roomboter
100 gram Slagroom
150 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
2. Klop de eiwitten op tot deze stijf beginnen te worden. Voeg de maïzena, het zout en 75 gram poedersuiker toe en klop verder tot je een schuim hebt met stevige pieken. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het schuim in 4 ronde hoopjes, duw de bovenkant plat met een lepel (dit is zodat je straks de druiven er makkelijker op kunt serveren).
4. Bak ze 2.5 uur af in de oven, de buitenkant moet stevig aanvullen. Laat de meringue afkoelen in de oven met de deur dicht.
5. Verhit intussen de rode wijn, de suiker en de schil van een sinaasappel tot de suiker is opgelost. Haal de schil van de sinaasappel uit de saus en voeg de druiven toe. Verhit mee tot de druiven zacht beginnen te worden, ongeveer 10 minuten. Voeg als laatste de boter toe en roer door tot dit gesmolten is.
6. Klop intussen de slagroom met de overige poedersuiker op tot een lobbige massa. Spatel de Griekse yoghurt hier doorheen.
7. Verdeel de room op de meringues en lepel er wat druiven met saus overheen. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie