Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini-pavlova's met zomerfruit

Mini-pavlova's met zomerfruit

Mini-pavlova's met zomerfruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 PLUS Vrije uitloopeieren
  • 75 g en 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • 30 g poedersuiker
  • 350 g gemengd zomerfruit (aardbeien, nectarines, bramen, blauwe bessen, frambozen), schoongemaakt
  • 125 ml slagroom, stijfgeklopt
  • handmixer, bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 110°C. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije, schone kom. Klop het eiwit met een snufje zout 5 minuten. Klop beetje bij beetje de kristalsuiker erdoor. Klop het eiwit nog circa 5 minuten tot het stijf en glanzend is. Spatel de maïzena en poedersuiker erdoor.
Schep het eiwit op een bakplaat en maak 4 ronde toeven van circa 12 cm, gelijkmatig dik. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pavlova’s 1 uur en 15 minuten. Zet de oven na een uur uit en laat de pavlova’s nog een 1 uur drogen. Ze zijn nu krokant van buiten en zacht van binnen.
Gebruik je nectarine of perzik, snijd deze dan in smalle partjes, halveer aardbeien.
Schep het fruit met de 2 eetlepels suiker door elkaar en laat circa 15 minuten marineren.
Leg de pavlova’s op 4 borden, schep de room erop en vervolgens het fruit. Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
39 g
vet
14 g
Kcal
305