Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini pecan pies met olijfolie roomijs

Mini pecan pies met olijfolie roomijs

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 100 gram ongezouten roomboter, koud
  • 115 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel ciderazijn
  • 50 gram gezouten roomboter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 140 gram ongezouten en ongebrande pecannoten
  • EXTRA nodig: keukenmachine, vershoudfolie en 4 tartelette bakvormpjes van 10 cm doorsnede
Mini pecan pies met olijfolie roomijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 150 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, ongezouten boter, 15 gram rietsuiker, snufje zout, 1 ei en de ciderazijn in de keukenmachine. Pulseer tot het deeg net een bol vormt. Kneed nog 2 keer met de hand door, vorm een platte schijf en pak deze in vershoudfolie. Leg 60 minuten in de koelkast om te rusten.
  2. 2. Vet de tartelette bakvormpjes in met boter of bakspray en bestuif met bloem. Klop overtollig bloem eruit.
  3. 3. Verdeel het deeg in 4 stukken. Bestuif je werkvlak met bloem en rol ieder stuk uit tot een plak van circa 1 cm dik. Bekleed ieder vormpje, druk de wanden aan en snijd overhangend deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en zet de vormpjes nog 20 minuten in de koelkast.
  4. 4. Verwarm de oven voor op 190˚C (boven- en onderwarmte). Smelt de gezouten boter en roer 100 gram rietsuiker, de basterdsuiker, ahornsiroop, vanille extract en 1 losgeklopt ei erdoor.
  5. 5. Vul ieder vormpje met 35 gram pecannoten en schep daar de suikervulling over tot net onder de rand.
  6. 6. Bak 35-40 minuten in de oven tot de randjes goudbruin en krokant zijn en de binnenkant net gaar is. Laat afkoelen tot lauw op een rek en haal daarna uit de vormpjes.

Variatie

Zowel de mini pecan pies als het olijfolie roomijs kun je volledig voorbereiden. De pies zou ik een dag eerder maken en het ijs kan zelfs al een week eerder. Een goede espresso vind ik perfect combineren bij pecan pie. Maar ook een verse thee met gedroogd fruit gaat goed samen. Een glaasje Sherry PX ernaast of een Whisky cream likeur en het feest is compleet.