Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini pizza's

Mini pizza's

Mini pizza's product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rol vers pizzadeeg met tomatensaus (600 g)
  • 2 zakjes mozzarella mini’s (à 150 g), gehalveerd
  • Om te beleggen: salami, ham, dunne plakjes
  • Voor­gekookte mini krieltjes
  • Ananasstukjes (blik)
  • ringetjes zwarte olijf
  • Fijngehakte peterselie
  • EXTRA koekuitsteker ster of kerstbal (ø 6 cm), bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg af en steek er met de koekuitstekers ballen en/of sterren uit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met tomatensaus.
Laat de kinderen het deeg beleggen met de mozzarella en dan naar eigen keuze met plakjes salami, ham, plakjes kriel, ananasstukjes, olijfringetjes en/of peterselie.
Bak de pizzaatjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Leg de mini pizzaatjes op een schaal en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Variatie
Snijd de deegrestjes in grove stukken, besmeer ze met de rest van de tomatensaus en verdeel er ricotta (mild) of gorgonzola (pittig) over. Bak de stukjes pizza in de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bewaar in de koelkast (max. 2 dagen). Verwarm ze 3-4 minuten in de oven (180ºC) en top de borrelpizzaatjes af met verse basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
67 g
vet
23 g
Kcal
590