Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini pizza's

Mini pizza's

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg met tomatensaus (600 g)
  • 2 zakjes mozzarella mini’s (à 150 g), gehalveerd
  • Om te beleggen: salami, ham, dunne plakjes
  • Voor­gekookte mini krieltjes
  • Ananasstukjes (blik)
  • ringetjes zwarte olijf
  • Fijngehakte peterselie
  • EXTRA koekuitsteker ster of kerstbal (ø 6 cm), bakplaat bekleed met bakpapier
Mini pizza's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg af en steek er met de koekuitstekers ballen en/of sterren uit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met tomatensaus.
  2. Laat de kinderen het deeg beleggen met de mozzarella en dan naar eigen keuze met plakjes salami, ham, plakjes kriel, ananasstukjes, olijfringetjes en/of peterselie.
  3. Bak de pizzaatjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  4. Leg de mini pizzaatjes op een schaal en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Variatie

Snijd de deegrestjes in grove stukken, besmeer ze met de rest van de tomatensaus en verdeel er ricotta (mild) of gorgonzola (pittig) over. Bak de stukjes pizza in de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bewaar in de koelkast (max. 2 dagen). Verwarm ze 3-4 minuten in de oven (180ºC) en top de borrelpizzaatjes af met verse basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 590
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 67 g
  • Vet 23 g