
Mini pizza's
4 pers.
ca. 40 min
Italiaans
Ingrediënten
1 rol vers pizzadeeg met tomatensaus (600 g)
2 zakjes mozzarella mini’s (à 150 g), gehalveerd
Om te beleggen: salami, ham, dunne plakjes
Voorgekookte mini krieltjes
Ananasstukjes (blik)
ringetjes zwarte olijf
Fijngehakte peterselie
EXTRA koekuitsteker ster of kerstbal (ø 6 cm), bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg af en steek er met de koekuitstekers ballen en/of sterren uit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met tomatensaus.
Laat de kinderen het deeg beleggen met de mozzarella en dan naar eigen keuze met plakjes salami, ham, plakjes kriel, ananasstukjes, olijfringetjes en/of peterselie.
Bak de pizzaatjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Leg de mini pizzaatjes op een schaal en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Variatietip!
Snijd de deegrestjes in grove stukken, besmeer ze met de rest van de tomatensaus en verdeel er ricotta (mild) of gorgonzola (pittig) over. Bak de stukjes pizza in de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bewaar in de koelkast (max. 2 dagen). Verwarm ze 3-4 minuten in de oven (180ºC) en top de borrelpizzaatjes af met verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
67 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie