

Mini plaattaart met asperge en smeerkaas
Lunch
4 pers.
ca. 40 min
9.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Prei
1 eetlepel Olijfolie mild
8 Plakjes Bladerdeeg
1 stuk Smeerkaas
350 gram Asperges groen
30 gram Parmigiano
1 stuk Eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snijd de prei in halve maantjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de prei aan, tot dit zacht begint te worden. Breng op smaak met peper en zout. Breek de houtige uiteindes van de asperge af en snij door midden
3. Snijd 1 cm van de kant het bladerdeeg in zodat de randjes mooi omhoog komen tijdens het bakken.
4. Prik de binnenkant van het deeg in met een vorm, smeer in met de smeerkaas.
5. Verdeel de prei en asperge over de bladerdeeg en als laatste de geraspte Parmezaanse kaas over de asperges.
6. Klop het ei op in een kommetje en smeer de randen van het bladerdeeg hiermee in. Bak 20 tot 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie