
Mini quiche gerookte zalm
Brunch
4 pers.
ca. 35 Min
Ingrediënten
10 vellen bladerdeeg
6 eieren
150 g crème fraîche
200 ml kookroom
1 biologische citroen
100 g geraspte oude kaas
4 lente-uien
2 rode uien, gepeld
200 g gerookte Noorse zalm
10 g bieslook
Zout en peper
Boter om in te vetten
Extra
4 mini quichevormpjes van 12 cm
Staafmixer
Citrusrasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vellen bladerdeeg uit op een plank. Boter de quichevormpjes in.
Meng de eieren, crème fraîche en de kookroom met een staafmixer tot een luchtig mengsel. Rasp de gele schil van de citroen. Spatel de citroenrasp en geraspte oude kaas door het ei-roommengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed de quichevormpjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork in de bodem en de randen van het bladerdeeg.
Verdeel het eimengsel over quichevormpjes. Snijd de lente-ui in ringen en de rode uien in parten. Verdeel de gerookte zalm, ringetjes lente-ui en de rode uienparten over de quichevormpjes.
Bak 25 minuten af in de oven. Garneer met bieslook.