
Mini quiche met geitenkaas en rode ui
Lunch
12 pers.
ca. 10 min
Frans
Ingrediënten
3 plakjes hartigetaartdeeg
1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
3 eieren
150 milliliter slagroom
75 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
2 rode uien (gesnipperd)
2 takjes tijm (gerist)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de plakjes deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ze ongeveer 2 keer zo groot zijn.
2. Snijd de plakjes in vieren en druk ze voorzichtig in de ingevette holtes van de muffinvorm. Klop de eieren glad met de slagroom en breng op smaak met zout en peper.
3. Voeg de geitenkaas, ui en tijm toe en roer door. Schenk de muffinvormpjes voor tweederde vol met het eimengsel en bak in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
120 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie