
Mini sandwiches met mierikswortel-makreelmousse
Lunch
12 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
1 sjalot (gesnipperd)
175 gram gerookte makreelfilets (schoongemaakt)
2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
100 gram crème fraîche
9 sneeën witbrood (zonder korst)
75 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Pureer met een staafmixer de sjalot, makreel, mierikswortel en crème fraîche tot een gladde mousse. Breng op smaak met zout en peper.
2. Bestrijk de sneetjes brood met de makreelmousse, verdeel de veldsla erover en stapel ze zodat er 3 sandwiches van 3 plakken brood ontstaan.
3. Snijd de sandwiches 2 keer schuin door tot driehoekjes. Zet vast met een prikker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
130 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie