Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini spinazie-quiche met rundersteak

Mini spinazie-quiche met rundersteak

Ingrediënten

  • 4 stuks rundersteaks
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 200 gram aardappelsalade
  • 4 stuks eieren
  • 450 gram verse spinazie
  • 2 stuks aubergines
  • 200 gram kaas
Mini spinazie-quiche met rundersteak product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de aubergines over de lengte in dunne plakken.
  3. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak de spinazie tot alle blaadjes geslonken zijn.
  4. Schep de spinazie in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht uit de blaadjes.
  5. Breek vervolgens de eieren in een kom, klop ze los met een vork en voeg de Griekse yoghurt toe. Verkruimel vervolgens de witte kaas boven de kom en meng goed.
  6. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met een beetje olie, bekleed ze vervolgens met de plakken aubergine, volg met de spinazie en giet tot slot het ei-mengsel eroverheen.
  7. Plaats de quiches 40-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de rundersteaks in 5-6 minuten rondom bruin.
  9. Verdeel de mini spinazie-quiches samen met de rundersteaks over de borden en serveer er een bolletje aardappelsalade bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 580
  • Eiwit 79 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 8