
Mini spinazie-quiche met rundersteak
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
4 stuks rundersteaks
100 ml Griekse yoghurt
200 gram aardappelsalade
4 stuks eieren
450 gram verse spinazie
2 stuks aubergines
200 gram kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snijd de aubergines over de lengte in dunne plakken.
3. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak de spinazie tot alle blaadjes geslonken zijn.
4. Schep de spinazie in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht uit de blaadjes.
5. Breek vervolgens de eieren in een kom, klop ze los met een vork en voeg de Griekse yoghurt toe. Verkruimel vervolgens de witte kaas boven de kom en meng goed.
6. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met een beetje olie, bekleed ze vervolgens met de plakken aubergine, volg met de spinazie en giet tot slot het ei-mengsel eroverheen.
7. Plaats de quiches 40-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
8. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de rundersteaks in 5-6 minuten rondom bruin.
9. Verdeel de mini spinazie-quiches samen met de rundersteaks over de borden en serveer er een bolletje aardappelsalade bij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2445 Kj
Calorieën
580 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
79 gram