Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini spruit-brie galettes

Mini spruit-brie galettes

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes
  • 200 gram brie
  • 1 stuk appel
  • 8 plakken bladerdeegvellen
  • 30 gram walnoten
  • 1 stuk rode ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
Mini spruit-brie galettes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen. Was de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de appel en de brie in dunne plakken en hak de walnoten grof.
  3. Meng het balsamico-azijn met de honing en de rode ui en laat het 10 minuten marineren.
  4. Verdeel de plakken bladerdeeg over een bakplaat bekleed met bakpapier en verwijder de folie. Beleg elk plakje met wat rode ui, volg met 2 plakken appel, 3 plakken brie, plakjes spruiten, walnoten en sprenkel er tot slot balsamico-honing marinade overheen. Vouw de randjes van het plakje bladerdeeg naar binnen en druk goed aan.
  5. Bak de mini spruit-brie galettes in 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 629
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 41 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 21
  • Vezels 7