
Mini spruit-brie galettes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram spruitjes
200 gram brie
1 stuk appel
8 plakken bladerdeegvellen
30 gram walnoten
1 stuk rode ui
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen. Was de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de appel en de brie in dunne plakken en hak de walnoten grof.
3. Meng het balsamico-azijn met de honing en de rode ui en laat het 10 minuten marineren.
4. Verdeel de plakken bladerdeeg over een bakplaat bekleed met bakpapier en verwijder de folie. Beleg elk plakje met wat rode ui, volg met 2 plakken appel, 3 plakken brie, plakjes spruiten, walnoten en sprenkel er tot slot balsamico-honing marinade overheen. Vouw de randjes van het plakje bladerdeeg naar binnen en druk goed aan.
5. Bak de mini spruit-brie galettes in 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2637 Kj
Calorieën
629 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie