Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Mini sticky toffee pudding
KERST_MET_FRANCESCA

Mini sticky toffee pudding

12 pers.
ca. 60 min

Ingrediënten

200 gr medjoul dadels
125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
280 gr donkerbruine basterdsuiker
2 eieren
50 gr melk
25 gr ahornsiroop
2 tl vanille extract
150 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr slagroom
zeezout
ook nodig: muffinvorm met 12 bakjes (of 12 papier muffinvormpjes)

Bereidingswijze

1. Verwijder de pitten van de dadels en leg ze in een vuurvast kommetje. Overgiet met kokend water tot ze net onder staan en laat 30 minuten weken. Schenk daarna in een vergiet en knijp het water eruit met je handen. Prak ze daarna verder met een vork tot je een dadelmoes overhoudt.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte) en vet de muffinvormpjes licht in met boter of bakspray.
3. Klop 75 gr boter in een paar minuten romig met 130 gr basterdsuiker. Klop daarna een voor een de eieren erdoor tot ze net zijn opgenomen. Klop vervolgens de melk, ahornsiroop en 1 tl vanille extract erdoor. Spatel als laatste de dadelmoes en het zelfrijzende bakmeel erdoor.
4. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en zet het bakblik in de oven. Bak ze circa 20 minuten tot de binnenkant net gaar is (gebruik een satéprikker om het testen). Haal daarna uit de oven en laat de cakejes afkoelen op een rooster.
5. Maak ondertussen de toffeesaus door 50 gr boter, 150 gr basterdsuiker, de slagroom en 1 tl vanille extract te mengen in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat 5 minuten koken. Roer op het laatst een snufje zeezout erdoor en laat afkoelen tot lauw.
6. Leg een cakeje op een mooi bordje en schenk er royaal toffeesaus over. Klaar is je mini sticky toffee pudding!

Variatietip!

Zowel de cakejes als de toffeesaus kun je volledig voorbereiden. Piep de cakejes even op in een oven van 100/120 graden zodat ze lauwwarm zijn en verwarm de toffeesaus op een laag vuur, maar laat niet koken. Schenk de toffeesaus erover vlak voor het serveren.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen