
Mini tarte tatins met limoenroom
dessert
4 pers.
ca. 10 min
18.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 Plakjes Bladerdeeg roomboter
2 stuks Elstar
2 stuks Peren
40 gram Roomboter
3 eetlepel Abrikozenjam
100 gram Mascarpone
1 eetlepel Poedersuiker
1 theelepel Limoenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien. Schil de appels en peren en verwijder de klokhuizen. Snijd elk van de appels en peren in 8-12 partjes.
2. Vet 4 mini tartelettevormpjes in met roomboter. Verdeel de afgemeten roomboter samen met de jam over de taartbodems. Dit hoeft niet uitgesmeerd, want het smelt nog in de oven en zal zich dan verspreiden over de bodem.
3. Verdeel de appels en peren over de vormpjes, eventueel in een mooi patroontje. Top met het bladerdeeg en snijd eventueel overhangend deeg weg. Duw de randjes deeg in de vormpjes. Bak de mini tarte tatins in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
4. Meng ondertussen de mascarpone met de poedersuiker en limoenrasp. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
5. Stort de mini tarte tatins als ze nog warm zijn op bordjes met het deeg naar beneden. Laat eventueel iets afkoelen en serveer met de limoenmascarpone.
Meer recepten in de categorie