Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm

Mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 25 gr boter + extra
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el appelazijn
  • zout
  • 1 schijfje PLUS geitenkaas met honing
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • ook nodig: 4 dichte tartelette vormpjes van 10 of 12 cm doorsnede
Mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de schil van de uien, maar laat de kontjes zitten en hak ze doormidden. Snijd vervolgens iedere helft in twee dikke plakken die je straks gelijkmatig kunt bakken.
  2. 2. Smelt de boter in een koeken- of hapjespan en bak de stukken ui 10 minuten op middellaag vuur. Draai ze steeds voorzichtig om en zorg dat ze mooi goudbruin worden. Draai het vuur lager als het te hard gaat.
  3. 3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Vet de tartelette vormpjes licht in met boter.
  4. 4. Strooi na 10 minuten de suiker, appelazijn en een snuf zout over de stukken ui heen in de pan. Draai de stukken voorzichtig om zodat de ingrediënten aan beide kanten bedekt zijn een laat nog circa 3 minuten pruttelen.
  5. 5. Schep de stukken ui uit de pan en verdeel het stroperige vocht wat achterblijft over de vier vormpjes. Verdeel hier de stukken ui over met de snijkanten naar beneden, in een mooi patroon.
  6. 6. Steek of snijd rondjes van 15 cm doorsnede uit de plakjes bladerdeeg. Leg een rondje bladerdeeg over de ui en stop de zijkanten van het deeg rondom tussen de rand en de ui.
  7. 7. Bak de mini tarte tatins 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en goed krokant is. Haal ze daarna uit de oven en draai de vormpjes gelijk om op een bord. Laat afkoelen en serveer direct of bewaar afgedekt tot gebruik.
  8. 8. Vlak voor het serveren bestrooi je de mini tarte tatins met de honing geitenkaas en wat blaadjes verse tijm.

Variatie

De mini tarte tatins kun je al een dag eerder bakken en afgedekt bewaren in de koelkast. Vers uit de oven zijn ze trouwens wel het allerlekkerst. Het garneren met de geitenkaas en tijm doe je op het laatste moment.