
Mini witlof tarte tatins met ansjovis en balsamico azijn
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 blaadjes bladerdeeg
6 kleine tot middelgrote stronken witlof
4 el suiker
2 el boter
2 el balsamico azijn
4 ansjovisfilets
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 175 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
Haal de buitenste bladeren van de witlof en snijd de onderkantjes van de stronken.
Halveer de witlof.
Doe de suiker in een koekenpan en laat voorzichtig karamelliseren.
Blus af met de boter en balsamico azijn.
Verwarm op laag vuur door met de ansjovisfilets en verdeel over 4 ronde ovenbestendige schaaltjes.
Verdeel de stronkjes witlof hierover en snijd de stronken bij waar nodig zodat ze in de schaaltjes passen.
Breng op smaak met peper en zout en bedek met het bladerdeeg.
Duw overhangende puntjes van het deeg in de schaaltjes.
Gaar de tarte tatins in 15-20 minuten in de oven, tot het deeg gaar en goudbruin is.
Stort de tarte tatins op bordjes en serveer gelijk.