
Minichocolade-kersencroissants
Ontbijt
8 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 verpakking minicroissants (afbak, 8 stuks)*
75 g pure chocolade, grofgehakt
3 el kersenjam + extra
1 zakje wit glazuur (125 g)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de croissants open en vul ze met de chocolade en een beetje kersenjam. Klap ze dicht en leg op de bakplaat.
Bak de croissants in de voorverwarmde oven in 3-5 min. goudbruin en knapperig.
Verwarm intussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een puntje van het zakje en versier de croissants met het glazuur.
Leg de croissants op een schaal en garneer met een extra dotje kersenjam
Variatietip
Laat het chocoglazuur weer afkoelen en bewaar in de koelkast voor een volgend gebruik.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
0.30 gram