
Minifocaccia’s met rozemarijn
Brunch
12 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
1 pak pizzamix (450 g)
4 el olijfolie
100 g groene olijven zonder pit, grofgehakt
2-3 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
1 el grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de pizzamix met 250 ml koud water en 2 el olijfolie een soepel deeg. Kneed er de olijven en de rozemarijn door.
Verdeel het deeg in 12 porties en vorm er 12 platte broodjes (focaccia’s) van. Druk met de vingertoppen kuiltjes in het deeg.
Leg de focaccia’s op de bakplaat. Besprenkel ze met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi met het zeezout.
Bak de minifocaccia’s in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.
Variatietip
Maak grotere en kleinere focaccia’s en stapel ze tot een kerstboompje met een toef rozemarijn als piek.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
129 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
24 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
4 gram
Zout
2 gram