
Miniplaattaartjes met pompoen, sambal en gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
½ kleine pompoen (Bio), geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline of kaasschaaf
1 el olijfolie
zwarte peper
1 el sambal manis
1 eidooier
2 el hüttenkäse
1 el bloem
100 g gerookte zalm, grof gehakt
1 bakje tuinkers (20 g)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de bladerdeeg in circa 10 minuten ontdooien.
Meng intussen de pompoenplakjes met de olijfolie en een snuf peper en klop de sambal met de eidooier en de hüttenkäse door elkaar.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Halveer elk plakje deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel het sambalmengsel over de bladerdeeghelften en bak de bladerdeeg-bodems 15 minuten in de oven. Beleg ze vervolgens met de pompoenplakjes en bak nog 5 minuten.
Neem de taartjes uit de oven, laat ze iets afkoelen (5 minuten) en bestrooi ze met de grof gehakte zalm. Knip de tuinkers erboven fijn.
Variatietip!
Deze miniplaattaartjes zijn verrukkelijk als bijgerecht, maar kunnen ook geserveerd worden als onderdeel van een buffet of als borrelhapje. Zowel warm als koud erg lekker. Als je voor de kinderen miniplaattaartjes wilt maken zonder de pittige toevoeging, neem dan in plaats van sambal manis dezelfde hoeveelheid tomatenketchup.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
11 gram