Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mixed pickles

Mixed pickles

Ingrediënten

  • 1 fles witte wijnazijn (250 ml)
  • 1/2 bakje dille (à 20 g)
  • 2 takjes rozemarijn (bakje 20 g)
  • 2 el mosterdzaadjes
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui, in ringen
  • 250 g bloemkool, in roosjes
  • 1 bol knoflook
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • Extra: weckpot of afsluitbare pot van 1,25 liter
Mixed pickles product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schenk de azijn in de weckpot, voeg de dille, rozemarijn, mosterdzaadjes en peperkorrels toe.
  2. Snijd de komkommer doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in plakjes van 1 centimeter. Breng 1 liter water met zout aan de kook. Voeg komkommer, ui, bloemkool, knoflooktenen en paprika toe en kook 1 minuut.
  3. Giet af en vang het kookvocht op. Laat de groenten afkoelen en doe ze bij het kruidenazijn. Schenk er zoveel kookvocht op dat ze onderstaan.
  4. Laat de pickles minimaal 1 dag staan om in te trekken.

Variatie

Besmeer plakjes gekookte ham met roomkaas en rol er wat pickles in. Een makkelijk te maken borrelhapje waar ook de kinderen van zullen smullen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 100
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 1 g