
Mixed pickles
4 pers.
ca. 30 min
Engels
Ingrediënten
1 fles witte wijnazijn (250 ml)
1/2 bakje dille (à 20 g)
2 takjes rozemarijn (bakje 20 g)
2 el mosterdzaadjes
2 tl zwarte peperkorrels
1/2 komkommer
1 ui, in ringen
250 g bloemkool, in roosjes
1 bol knoflook
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
Extra: weckpot of afsluitbare pot van 1,25 liter
Bereidingswijze
Schenk de azijn in de weckpot, voeg de dille, rozemarijn, mosterdzaadjes en peperkorrels toe.
Snijd de komkommer doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in plakjes van 1 centimeter. Breng 1 liter water met zout aan de kook. Voeg komkommer, ui, bloemkool, knoflooktenen en paprika toe en kook 1 minuut.
Giet af en vang het kookvocht op. Laat de groenten afkoelen en doe ze bij het kruidenazijn. Schenk er zoveel kookvocht op dat ze onderstaan.
Laat de pickles minimaal 1 dag staan om in te trekken.
Variatietip!
Besmeer plakjes gekookte ham met roomkaas en rol er wat pickles in. Een makkelijk te maken borrelhapje waar ook de kinderen van zullen smullen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
100 kcal
Vetten
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
2 gram