Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mixed pickles

Mixed pickles

Mixed pickles product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 fles witte wijnazijn (250 ml)
  • 1/2 bakje dille (à 20 g)
  • 2 takjes rozemarijn (bakje 20 g)
  • 2 el mosterdzaadjes
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui, in ringen
  • 250 g bloemkool, in roosjes
  • 1 bol knoflook
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • Extra: weckpot of afsluitbare pot van 1,25 liter
Bereiden
Schenk de azijn in de weckpot, voeg de dille, rozemarijn, mosterdzaadjes en peperkorrels toe.
Snijd de komkommer doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in plakjes van 1 centimeter. Breng 1 liter water met zout aan de kook. Voeg komkommer, ui, bloemkool, knoflooktenen en paprika toe en kook 1 minuut.
Giet af en vang het kookvocht op. Laat de groenten afkoelen en doe ze bij het kruidenazijn. Schenk er zoveel kookvocht op dat ze onderstaan.
Laat de pickles minimaal 1 dag staan om in te trekken.
Variatie
Besmeer plakjes gekookte ham met roomkaas en rol er wat pickles in. Een makkelijk te maken borrelhapje waar ook de kinderen van zullen smullen.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
20 g
vet
1 g
Kcal
100