
Moderne hutspot met kibbeling
Hoofdgerecht
10 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
60 milliliter zonnebloemolie
1250 gram kibbeling
2000 gram kruimige aardappelen
1500 gram Tuinerwten en wortelen
75 gram veldsla
500 gram uien
Bereidingswijze
1. Maak de uien schoon en snij in halve ringen. Schil en kook de aardappels gaar.
2. Bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Kook de tuinerwten met de wortelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Was de veldsla en droog deze.
5. Verwijder eventueel de steeltjes van de veldsla.
6. Voeg de ui in een koekenpan in de olie tot het goudbruin is.
7. Schenk er 250 ml water bij en breng dit aan de kook.
8. Kook dit tot 1/8 deel in.
9. Giet de aardappels af en stamp dit tot een puree. Schep de uien met het vocht erdoor.
10. Giet de tuinerwten met de wortelen af en schep samen met de veldsla door de aardappelpuree.
11. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met de gebakken kibbeling.
Meer recepten in de categorie