
Moinkballs uit de oven
Voorgerecht
16 pers.
ca. 35 min
Amerikaans
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
2 teentjes geperste knoflook
1 ei
50 gram paneermeel
2 theelepels picadillo kruiden
120 gram jong belegen kaas
16 plakjes ontbijtspek
2 deciliter PLUS barbecuesaus
1 scheutje zonnebloemolie
1 snufje peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kaas in 16 kleine blokjes.
2. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, het ei, het paneermeel en de helft van de picadillo kruiden. Kneed zeer goed door en breng op smaak met zout en peper.
3. Vorm er 16 balletjes van. Druk er een blokje kaas in en rol verder tot mooie gehaktballetjes, zodat het blokje kaas in het midden zit.
4. Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar op een snijplank en snijd in de lengte doormidden.
5. Leg de 2 halve plakjes spek als een kruis over elkaar en rol er telkens een gehaktballetje in.
6. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
7. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kruiden. Rol even om, zodat de kruiden rondom komen te zitten en verdeel er de helft van de barbecuesaus overheen.
8. Rol weer goed door elkaar en plaats in de voorverwarmde oven
9. Laat 5 minuten roosteren, draai de moinkballs om en verdeel er de rest van de saus overheen.
10. Plaats terug in de oven en laat nog even roosteren, zodat de saus mooi gaat plakken aan de moinkballs.
11. Neem uit de oven, leg op een schaal en steek er prikkertjes in. Serveer er eventueel nog een schaaltje barbecuesaus bij.
Meer recepten in de categorie