1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mokka petits fours met hazelnoot

Mokka petits fours met hazelnoot

Mokka petits fours met hazelnoot product foto
  • Ingredienten:

  • 2 el oploskoffie
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 12 plakjes roombotercake
  • 100 g hazelnoten, fijngehakt
  • 12 mokkaboontjes
  • EXTRA mixer of keukenmachine, glas of ronde uitsteekvorm ø 4 cm
Bereiden
Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de poedersuiker en eidooier in 6-8 minuten tot een witte en romige crème. Voeg druppelsgewijs de koffie toe en klop tot een gladde botercrème.
Steek uit de plakjes cake 24 rondjes van 4 cm doorsnee. Schep op de helft van de cakerondjes een beetje mokkacrème. Dek af met de andere cakerondjes. Besmeer vervolgens ook de zij- en bovenkant van de petits fours dun met mokkacrème.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Rol de petits fours door de noten en garneer ze met de mokkaboontjes.
Zet de petits fours minimaal 30 minuten in de koelkast om stevig te worden. Laat voor de beste smaak de petits fours voor serveren weer op kamertemperatuur komen.
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie