Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mokka petits fours met hazelnoot

Mokka petits fours met hazelnoot

Ingrediënten

  • 2 el oploskoffie
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 12 plakjes roombotercake
  • 100 g hazelnoten, fijngehakt
  • 12 mokkaboontjes
  • EXTRA mixer of keukenmachine, glas of ronde uitsteekvorm ø 4 cm
Mokka petits fours met hazelnoot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de poedersuiker en eidooier in 6-8 minuten tot een witte en romige crème. Voeg druppelsgewijs de koffie toe en klop tot een gladde botercrème.
  2. Steek uit de plakjes cake 24 rondjes van 4 cm doorsnee. Schep op de helft van de cakerondjes een beetje mokkacrème. Dek af met de andere cakerondjes. Besmeer vervolgens ook de zij- en bovenkant van de petits fours dun met mokkacrème.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Rol de petits fours door de noten en garneer ze met de mokkaboontjes.
  4. Zet de petits fours minimaal 30 minuten in de koelkast om stevig te worden. Laat voor de beste smaak de petits fours voor serveren weer op kamertemperatuur komen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 410
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 31 g