
MonChoutaart met Bastogne bodem
Traktatie
12 pers.
ca. 150 Min
Ingrediënten
4 x MonChou 100 grams verpakking
1 pak Bastognekoeken
100 gram Campina Botergoud roomboter
150 gram basterdsuiker
500 ml Campina slagroom
2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling
Extra
1 springvorm (doorsnee 26cm)
Bereidingswijze
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Vet tegelijkertijd de springvorm in met olie of boter en verkruimel het hele pak Bastognekoeken (eventueel met een deegroller).
Smelt de roomboter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm en laat het in de koelkast koud worden.
Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf.
Roer met een lepel de slagroom door het MonChoumengsel en strijk het over de bodem.
Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Strijk de aardbeien- of kersenvulling erop na het snijden van de stukken. Dit geeft het mooiste resultaat.
Meer recepten in de categorie