
Monchoutaart
Nagerecht
8 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
100 gram boter (gesmolten)
5 eetlepels vruchtensiroop
260 gram bastognekoeken (verkruimeld, pak)
150 gram volkoren biscuitjes (verkruimeld, pak)
2 eetlepels schenkstroop
500 milliliter slagroom
50 gram vanillesuiker
400 gram monchou
3 eetlepels bosvruchtenjam
2 blikjes vlaaivulling kersen
Bereidingswijze
1. Meng de vruchtensiroop en chocoladesaus door de boter. Schep het botermengsel door de koekkruimels.
2. Vet de taartvorm in en verdeel de massa over de bodem van de vorm. Strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Druk niet te stevig aan, anders wordt de bodem te hard. Schenk er wat stroopslierten over. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.
3. Klop de slagroom met de helft van de vanillesuiker lobbig en zet deze in de koelkast.
4. Meng de monchou met de rest van de vanillesuiker en de jam. Spatel de slagroom erdoor tot een glad geheel. Verdeel dit mengsel over de koekbodem en strijk het glad.
5. Zet de taart 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel de vlaaivulling over de taart en dek af met vershoudfolie. Zet de taart tot het aansnijden in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
940 kcal
Vetten
58 gram
Waarvan verzadigd vet
36 gram
Koolhydraten
93 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie