
Couscoussalade met spruit, dadel, granaatappelpit en feta
4 pers.
ca. 35 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 sinaasappel
200 g couscous
300 ml kippenbouillon (van tablet)
6 el milde olijfolie
20 g koriander, fijngehakt
75 g dadels zonder pit, in grove stukken
1 bakje granaatappelpitten (à 100 g)
1 zakje rauwkost wortel julienne
2 el citroensap
400 g spruiten
1 zakje kropsla (à 100 g)
150 g witte kaas
Bereidingswijze
Rasp de helft van de schil van het sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de couscous in een ruime schaal en schenk voorzichtig de warme bouillon, het sinaasappelsap en 2 eetlepels olijfolie erover. Roer door en laat afgedekt 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
Doe de couscous in een grote kom en schep er 2 eetlepels olie door. Schep de koriander met de helft van de grof gehakte dadels, granaatappelpitten en de rauwkost door de couscous. Breng op smaak met het citroensap, versgemalen peper en eventueel zout naar smaak en schep goed door elkaar.
Maak de spruiten schoon en snijd in vieren. Blancheer de spruiten in kokend water met eventueel zout in circa 5-6 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan op een bord. Schenk er 2 el olijfolie op en strooi er de sinaasappelrasp overheen. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel een snufje zout. Schep de spruitjes even om.
Leg een deel van de blaadjes sla op een platte schaal en schep de couscous eroverheen. Garneer met de overige slablaadjes, de rest van de dadels en de witte kaas en leg de nog warme spruiten erop en eromheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
15 gram