Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met spruit, dadel, granaatappelpit en feta

Couscoussalade met spruit, dadel, granaatappelpit en feta

Couscoussalade met spruit, dadel, granaatappelpit en feta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaasappel
  • 200 g couscous
  • 300 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 6 el milde olijfolie
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • 75 g dadels zonder pit, in grove stukken
  • 1 bakje granaatappelpitten (à 100 g)
  • 1 zakje rauwkost wortel julienne
  • 2 el citroensap
  • 400 g spruiten
  • 1 zakje kropsla (à 100 g)
  • 150 g witte kaas
Bereiden
Rasp de helft van de schil van het sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de couscous in een ruime schaal en schenk voorzichtig de warme bouillon, het sinaasappelsap en 2 eetlepels olijfolie erover. Roer door en laat afgedekt 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
Doe de couscous in een grote kom en schep er 2 eetlepels olie door. Schep de koriander met de helft van de grof gehakte dadels, granaatappelpitten en de rauwkost door de couscous. Breng op smaak met het citroensap, versgemalen peper en eventueel zout naar smaak en schep goed door elkaar.
Maak de spruiten schoon en snijd in vieren. Blancheer de spruiten in kokend water met eventueel zout in circa 5-6 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan op een bord. Schenk er 2 el olijfolie op en strooi er de sinaasappelrasp overheen. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel een snufje zout. Schep de spruitjes even om.
Leg een deel van de blaadjes sla op een platte schaal en schep de couscous eroverheen. Garneer met de overige slablaadjes, de rest van de dadels en de witte kaas en leg de nog warme spruiten erop en eromheen.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
60 g
vet
32 g
Kcal
605