
Mosselen met blauwe kaas, venkel en gekookte aardappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
51.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
1600 gram Mosselen
1 kilo Aardappelen
2 stuks Venkel
200 gram Roerbakgroenten
100 ml Droge witte wijn
100 gram Roquefort
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Laat de gootsteen vollopen met koud water en doe hier de mosselen in. Maak ze schoon en verwijder mosselen die stuk zijn of niet meer leven. Ze leven nog als ze dicht zijn. Geef mosselen die open staan een tikje. Gaan ze niet dicht? Dan zijn ze dood en gooi je ze weg.
2. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte, beetgaar. Giet af en laat droogstomen.
3. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de venkel gedurende 5 minuten. Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog 2 minuten.
4. Draai het vuur onder de hapjespan hoog. Haal de mosselen uit het water en voeg toe aan de pan. Blus af met de witte wijn en kook de mosselen tot ze allemaal open staan. Schud regelmatig.
5. Verbrokkel de Roquefort in stukjes en voeg toe aan de mosselen. Hak de peterselie fijn. Doe de aardappels in een schaal. Garneer de mosselen met de peterselie en serveer samen met de aardappels.
Meer recepten in de categorie