
Mosselen met ravigotesaus
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
2 kilogram mosselen
1 citroen (uitgeperst)
25 gram boter
2 laurierblaadjes (gehalveerd)
1 eetlepel verse tijm (gehakt)
100 milliliter visbouillon
125 milliliter ravigotesaus (potje)
Bereidingswijze
1. Verwijder de open mosselen die na een tik op de rand van het aanrecht niet sluiten.
2. Kook de overgebleven mosselen met het citroensap, de boter, de laurierblaadjes, de tijm en de bouillon of de wijn 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze halverwege even om.
3. Schep ze uit de pan op een warme schaal en verdeel de helft van de ravigotesaus over de warme mosselen. Schep een keer om.
4. Serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of friet en sla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
21 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie