Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselen met verse frieten

Mosselen met verse frieten

Ingrediënten

  • 1 glas witte wijn of flesje pilsner bier
  • 1 zak(je) Silvo mosselkruiden
  • 4 el PLUS dressing naturel met kruiden
  • 2 kg mosselen
  • 1 (mes)punt(en) vers gemalen peper
  • 400 g mosselgroenten
  • 1 zak(je) met 700 gram PLUS verse frieten
  • 1 zak(je) gemengde salade
Mosselen met verse frieten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de mosselen goed in koud water.
  2. Verwijder drijvende, openstaande mosselen en ongerechtigheden en laat de mosselen op een vergiet uitlekken.
  3. Schep de mosselen in een pan, voeg de mosselkruiden en de groenten toe.
  4. Voeg naar gelang eigen smaak het glas wijn óf het flesje bier toe aan de pan met mosselen.
  5. Sluit de pan af met een deksel, zet deze op het vuur en breng aan de kook.
  6. Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking goud bruin.
  7. Als de mosselen koken, schud ze om en laat ze weer 2 minuten koken.
  8. Schud de mosselen daarna nogmaals om en smullen maar.
  9. Serveer met lekkere verse zelfgebakken frieten en gemengde salade aangemaakt met dressing.

Variatie

Tip: Als u mosselen heeft gekocht en u gebruikt ze niet direct, zet ze dan afgedekt met een natte doek in de koelkast. Maximaal 2 dagen! Snelle bereidingstip: Bereid een behoorlijke hoeveelheid en warm deze in kleine porties op. Wijntip: PLUS Muscadet wijn

    Voedingswaarde

  • Kcal 661
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 36 g