
Mosselen met verse frieten
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 glas witte wijn of flesje pilsner bier
1 zak(je) Silvo mosselkruiden
4 el PLUS dressing naturel met kruiden
2 kg mosselen
1 (mes)punt(en) vers gemalen peper
400 g mosselgroenten
1 zak(je) met 700 gram PLUS verse frieten
1 zak(je) gemengde salade
Bereidingswijze
Was de mosselen goed in koud water.
Verwijder drijvende, openstaande mosselen en ongerechtigheden en laat de mosselen op een vergiet uitlekken.
Schep de mosselen in een pan, voeg de mosselkruiden en de groenten toe.
Voeg naar gelang eigen smaak het glas wijn óf het flesje bier toe aan de pan met mosselen.
Sluit de pan af met een deksel, zet deze op het vuur en breng aan de kook.
Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking goud bruin.
Als de mosselen koken, schud ze om en laat ze weer 2 minuten koken.
Schud de mosselen daarna nogmaals om en smullen maar.
Serveer met lekkere verse zelfgebakken frieten en gemengde salade aangemaakt met dressing.
Variatietip!
Tip: Als u mosselen heeft gekocht en u gebruikt ze niet direct, zet ze dan afgedekt met een natte doek in de koelkast. Maximaal 2 dagen! Snelle bereidingstip: Bereid een behoorlijke hoeveelheid en warm deze in kleine porties op. Wijntip: PLUS Muscadet wijn
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
661 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
33 gram