Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselen op Portugese wijze met peterselie-aardappeltjes

Mosselen op Portugese wijze met peterselie-aardappeltjes

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk rode paprika
  • 3 stuks tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram platte peterselie
  • 300 gram aardappelen vastkokend
  • 50 gram chorizo
Mosselen op Portugese wijze met peterselie-aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan water aan de kook, snijd de aardappelen in partjes en kook 8 minuten. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 7 minuten goudbruin. Hak de peterselie grof en voeg de helft toe aan de aardappelen.
  2. 2. Snijd de chorizo in kleine blokjes, verhit een grote soeppan en bak de chorizoblokjes krokant. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, voeg toe aan de chorizo en bak 3 minuten mee.
  3. 3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de tomaten in blokjes. Voeg toe aan het chorizomengsel en blus af met de witte wijn.
  4. 4. Was de mosselen en gooi de kapotte schelpen weg. Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Schep de mosselen af en toe om. Kook tot alle schelpen open zijn.
  5. 5. Verdeel de mosselen over de borden en serveer met de peterselie-aardappeltjes. Garneer de mosselen met de overige peterselie.
  6. Tip: Serveer Aioli bij de aardappelpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 714
  • Eiwit 121 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 4