
Mosselen op Portugese wijze met peterselie-aardappeltjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 kg mosselen
75 ml droge witte wijn
1 stuk ui
1 stuk rode paprika
3 stuks tomaten
2 teentjes knoflook
20 gram platte peterselie
300 gram aardappelen vastkokend
50 gram chorizo
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook, snijd de aardappelen in partjes en kook 8 minuten. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 7 minuten goudbruin. Hak de peterselie grof en voeg de helft toe aan de aardappelen.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes, verhit een grote soeppan en bak de chorizoblokjes krokant. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, voeg toe aan de chorizo en bak 3 minuten mee.
3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de tomaten in blokjes. Voeg toe aan het chorizomengsel en blus af met de witte wijn.
4. Was de mosselen en gooi de kapotte schelpen weg. Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Schep de mosselen af en toe om. Kook tot alle schelpen open zijn.
5. Verdeel de mosselen over de borden en serveer met de peterselie-aardappeltjes. Garneer de mosselen met de overige peterselie.
Tip: Serveer Aioli bij de aardappelpartjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3001 Kj
Calorieën
714 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
121 gram