Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselen op Vlaamse wijze

Mosselen op Vlaamse wijze

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 150 gram peultjes
  • 50 gram spekjes
  • 300 ml bier
  • 0 stuk stokbrood
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk ui
Mosselen op Vlaamse wijze product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui, snijd de prei in gelijke ringen en spoel deze schoon in een vergiet.
  2. 2. Spoel de mosselen schoon in koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die open blijven staan.
  3. 3. Verhit een grote (mossel)pan zonder olie en bak de spekjes 4 minuten. Voeg de ui en de peulen toe en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de mosselen en het bier toe en kook de mosselen 6-8 minuten met de deksel op de pan.
  4. 4. Snijd het stokbrood ondertussen in gelijke plakken.
  5. 5. Serveer de mosselen in het kookvocht en met het stokbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 621
  • Eiwit 56 g
  • Koolhydraten 56 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 4