
Mosselen op Vlaamse wijze
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 kg mosselen
150 gram peultjes
50 gram spekjes
300 ml bier
0 stuk stokbrood
1 stuk prei
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui, snijd de prei in gelijke ringen en spoel deze schoon in een vergiet.
2. Spoel de mosselen schoon in koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die open blijven staan.
3. Verhit een grote (mossel)pan zonder olie en bak de spekjes 4 minuten. Voeg de ui en de peulen toe en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de mosselen en het bier toe en kook de mosselen 6-8 minuten met de deksel op de pan.
4. Snijd het stokbrood ondertussen in gelijke plakken.
5. Serveer de mosselen in het kookvocht en met het stokbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2608 Kj
Calorieën
621 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
56 gram