
Mosselen van de barbecue met kruidenboter
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
100 gram boter
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
1 kilogram mosselen
2 citroenen (gehalveerd)
Bereidingswijze
1. Smelt de boter en roer de kruiden erdoor.
2. Spoel de mosselen schoon en leg ze met de halve citroenen in een hete grillpan of op het rooster van de barbecue.
3. Rooster de mosselen circa 5 minuten tot ze opengaan. Keer tussendoor om.
4. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.
5. Leg de mosselen op een platte schaal en schenk de peterselieboter erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie