
Mosselen van de barbecue met venkel en chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
2 kilogram mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
150 gram chorizo
1 venkelknol (in stukken)
1 laurierblaadje
100 milliliter witte wijn
125 milliliter crème fraîche
1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue (met deksel) aan. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
2. Zet een vuurvaste (mossel)pan of barbecue-bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
3. Voeg de chorizo toe en bak deze rondom knapperig. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met de wijn.
4. Gaar met het deksel op de pan of in een gesloten barbecue circa 8 minuten, tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om.
5. Verwijder de kapotte mosselen of de exemplaren die niet open zijn gegaan. Serveer met de crème fraîche en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
430 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie