
Mosselpannetje met friet
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 kg mosselen
700 gram frietjes
800 gram mosselgroente
1 bakje platte peterselie
33 cl bier
Bereidingswijze
1. Spoel de mosselen grondig in een bak met koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen.
2. Voeg de mosselen met de mosselgroente en het bier aan een grote pan toe en breng aan de kook. Kook de mosselen 5-8 minuten met de deksel op de pan tot alle schelpen openstaan.
3. Bak ondertussen de frietjes in de airfryer of in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking goudgeel.
4. Hak de platte peterselie grof. Verdeel de mosselen en de frietjes over de borden en garneer met de peterselie.
Tip: serveer verse citroenmayonaise bij de frietjes. Rasp de schil van 1 citroen en meng met 4 eetlepels yoghurt-mayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2890 Kj
Calorieën
687 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
57 gram