Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosterd speklapjes met roergebakken groenten

Mosterd speklapjes met roergebakken groenten

Ingrediënten

  • 500 gram PLUS Speklappen zonder zwoerd 3st 450 gr
  • 6 el De Marne Groninger grove mosters 275gr
  • 1 PLUS Krieltjes duopak BK 700 gr
  • 1 verpakking PLUS Roerbakgroenten Fijn 400 gr
  • 1 pot verse bieslook
  • 4 el Carbonell Olys olijfolie 500ml
  • Peper
  • Zout
Mosterd speklapjes met roergebakken groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de speklapjes met peper en zout en bestrijk aan beide kanten met de grove mosterd. Laat even intrekken. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de spek hierin krokant. Neem de spek uit de pan. Blus de braadjus af met een scheut water en laat even inkoken.
  2. Bak in de tussentijd in een hete koekenpan de aardappeltjes goudbruin. Roerbak de groenten op het laatste moment met een scheutje olijfolie in een wok. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de roerbakgroenten over de borden en leg hier de speklapjes op. Schep de aardappeltjes erbij en bestrooi met vers gesneden bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 969
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 86 g