
Mosterd speklapjes met roergebakken groenten
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
500 gram PLUS Speklappen zonder zwoerd 3st 450 gr
6 el De Marne Groninger grove mosters 275gr
1 PLUS Krieltjes duopak BK 700 gr
1 verpakking PLUS Roerbakgroenten Fijn 400 gr
1 pot verse bieslook
4 el Carbonell Olys olijfolie 500ml
Peper
Zout
Bereidingswijze
Kruid de speklapjes met peper en zout en bestrijk aan beide kanten met de grove mosterd. Laat even intrekken. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de spek hierin krokant. Neem de spek uit de pan. Blus de braadjus af met een scheut water en laat even inkoken.
Bak in de tussentijd in een hete koekenpan de aardappeltjes goudbruin. Roerbak de groenten op het laatste moment met een scheutje olijfolie in een wok. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de roerbakgroenten over de borden en leg hier de speklapjes op. Schep de aardappeltjes erbij en bestrooi met vers gesneden bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
969 kcal
Vetten
86 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
19 gram