Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Moussaka met aardappelen

Moussaka met aardappelen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 2 stuks rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes in blik
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 150 gram veldsla
Moussaka met aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Schil de aardappelen. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. 3. Kook de aardappelen 10 minuten. Giet af en snijd in plakjes.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan en bak het gehakt 5 minuten. Voeg het blik tomaten toe samen met de oregano en kaneel en meng door elkaar.
  5. 5. Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en leg de plakjes aardappel er boven op. Smeer de roomkaas over de aardappelen en verspreid de kaas erover. Bak ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is.
  6. 6. Maak de veldsla aan met en scheutje olie en versgemalen zwarte peper.
  7. 7. Snijd de moussaka in stukken en verdeel deze over 4 borden samen met de veldsla.
  8. TIP: Voeg chili vlokken toe voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 608
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 37 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 20
  • Vezels 4