1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Muffins van boerenkoolstamppot

Muffins van boerenkoolstamppot

Muffins van boerenkoolstamppot product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g basisboerenkoolstamppot, afgekoeld
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 100 ml melk
  • 25 g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 20 g walnoten, grofgehakt
  • EXTRA muffinvorm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boerenkoolstamppot met het meel, bakpoeder en de geraspte kaas in een kom.
Klop de melk met de gesmolten boter en eieren in een andere kom door elkaar.
Giet dit bij het stamppotmengsel en roer met een vork kort door elkaar. Het hoeft niet goed gemengd te worden, anders verliezen de muffins hun luchtigheid.
Verdeel dit mengsel met 2 lepels over de muffinvorm.
Bestrooi met de gehakte noten en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
Variatie
Meng 100 gram zeer fijngesneden salami of chorizo door het beslag voor extra pit.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 375
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie