
Muffins van boerenkoolstamppot
4 pers.
ca. 50 min
Overig
Ingrediënten
300 g basisboerenkoolstamppot, afgekoeld
100 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
100 g geraspte oude kaas
100 ml melk
25 g gesmolten boter
2 eieren
20 g walnoten, grofgehakt
EXTRA muffinvorm, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boerenkoolstamppot met het meel, bakpoeder en de geraspte kaas in een kom.
Klop de melk met de gesmolten boter en eieren in een andere kom door elkaar.
Giet dit bij het stamppotmengsel en roer met een vork kort door elkaar. Het hoeft niet goed gemengd te worden, anders verliezen de muffins hun luchtigheid.
Verdeel dit mengsel met 2 lepels over de muffinvorm.
Bestrooi met de gehakte noten en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
Variatietip!
Meng 100 gram zeer fijngesneden salami of chorizo door het beslag voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
16 gram