Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Muffins van boerenkoolstamppot

Muffins van boerenkoolstamppot

Ingrediënten

  • 300 g basisboerenkoolstamppot, afgekoeld
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 100 ml melk
  • 25 g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 20 g walnoten, grofgehakt
  • EXTRA muffinvorm, ingevet
Muffins van boerenkoolstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boerenkoolstamppot met het meel, bakpoeder en de geraspte kaas in een kom.
  2. Klop de melk met de gesmolten boter en eieren in een andere kom door elkaar.
  3. Giet dit bij het stamppotmengsel en roer met een vork kort door elkaar. Het hoeft niet goed gemengd te worden, anders verliezen de muffins hun luchtigheid.
  4. Verdeel dit mengsel met 2 lepels over de muffinvorm.
  5. Bestrooi met de gehakte noten en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.

Variatie

Meng 100 gram zeer fijngesneden salami of chorizo door het beslag voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 375
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 21 g