
Naanbrood met ei en kruidenyoghurt
Ontbijt
4 pers.
ca. 15 min
Grieks
Ingrediënten
4 naanbroden
240 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels verse dille (gehakt)
2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
2 teentjes knoflook (fijngemaakt)
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
1 citroen (rasp)
50 gram verse spinazie
8 eetlepels zongedroogde tomatenpesto
1 takje verse dille (garnering)
1 takje verse munt (garnering)
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
0.5 theelepels zoete paprikapoeder
150 gram geitenkaas
Bereidingswijze
1. Rooster het naanbrood volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Meng in een kom de Griekse yoghurt, gehakte dille, peterselie, knoflook en een snufje zout en peper. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Zet in de koelkast tot serveren.
3. Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de eieren naar wens.
4. Verdeel de yoghurtsaus over een stuk geroosterd naanbrood.
5. Verdeel 2 eetlepels zongedroogde tomatenpesto over de yoghurt.
6. Voeg vervolgens een gebakken ei per bordje toe.
7. Bestrooi elk brood met wat citroenschil, verse spinazie, chilivlokken en een beetje zoete paprikapoeder.
8. Garneer met verse kruiden en wat verkruimelde geitenkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
665 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie