
Nacho steak bowl
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram biefstukken
100 gram chips
2 stuks zoete puntpaprika's
350 gram trostomaten
20 gram koriander
1 teentje knoflook
1 stuk rode ui
2 stuks avocado's
1 stuk limoen
150 gram maïskorrels
150 gram zwarte bonen
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
125 ml zure room
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui, snijd de puntpaprika in repen, de tomaten in parten en hak de koriander fijn.
2. Pel en pers de knoflook, laat de mais en de zwarte bonen uitlekken en spoel goed af.
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, het paprikapoeder en het komijnpoeder in 2 minuten. Voeg dan de puntpaprika's, de tomaten, de mais en de zwarte bonen toe. Bak het geheel al roerend nog 5 minuten op laag vuur, en zet afgedekt apart.
4. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de biefstuk aan beide kanten bruin. Laat een paar minuten rusten en snijd dan in repen.
5. Prak ondertussen de avocado’s fijn en meng ze samen met het limoensap en de helft van de koriander tot een gladde guacamole.
6. Vul de bowl eerst met een laag sweet pepper chips, volg met het paprika-bonen mengsel, de biefstukreepjes en tot slot een flinke lepel guacamole en zure room. Garneer met de overgebleven koriander.
Tip: Extra lekker met een chilipeper erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2762 Kj
Calorieën
658 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
36 gram