Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nacho steak bowl

Nacho steak bowl

Ingrediënten

  • 400 gram biefstukken
  • 100 gram chips
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 350 gram trostomaten
  • 20 gram koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk limoen
  • 150 gram maïskorrels
  • 150 gram zwarte bonen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 125 ml zure room
Nacho steak bowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de rode ui, snijd de puntpaprika in repen, de tomaten in parten en hak de koriander fijn.
  2. 2. Pel en pers de knoflook, laat de mais en de zwarte bonen uitlekken en spoel goed af.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, het paprikapoeder en het komijnpoeder in 2 minuten. Voeg dan de puntpaprika's, de tomaten, de mais en de zwarte bonen toe. Bak het geheel al roerend nog 5 minuten op laag vuur, en zet afgedekt apart.
  4. 4. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de biefstuk aan beide kanten bruin. Laat een paar minuten rusten en snijd dan in repen.
  5. 5. Prak ondertussen de avocado’s fijn en meng ze samen met het limoensap en de helft van de koriander tot een gladde guacamole.
  6. 6. Vul de bowl eerst met een laag sweet pepper chips, volg met het paprika-bonen mengsel, de biefstukreepjes en tot slot een flinke lepel guacamole en zure room. Garneer met de overgebleven koriander.
  7. Tip: Extra lekker met een chilipeper erdoorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 658
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 15