

Nasi Goreng met lunchworst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
5.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Rijst
1 stuk PLUS Lunchworst BLK 1 ster
1 stuk Uien
4 tenen Knoflook
2 stuks Bosui
3 eetlepel Zonnebloemolie
1 eetlepel Sambal
2 eetlepel Ketjap manis
4 stuks Eieren
Bereidingswijze
1. Tip: Gebruik voor nasi goreng afgekoelde rijst. Dit kun je makkelijker opbakken.
2. Kook eerder op de dag, of de avond ervoor, de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snijd de lunchworst in blokjes, snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bosui in ringen.
4. Verhit 2 el zonnebloemolie in een ruime pan en bak de lunchworst tot dit begint te verkleuren. Haal uit de pan en zet opzij.
5. Voeg de ui, de witte delen van de bosui en de knoflook toe en bak tot de ui glazig begint te worden. Voeg de sambal en de ketjap manis toe samen met de rijst en schep om tot alle rijst bruin gekleurd is. Voeg nu de lunchworst en de groene delen van de bosui toe en meng door.
6. Verhit intussen in een andere pan de resterende eetlepel olie en bak de eieren tot deze de gewenste gaarheid hebben.
7. Serveer de nasi goreng met het gebakken ei.
Meer recepten in de categorie