
Nasi goreng met roergebakken vis
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
540 gram pangasiusfilets
400 gram nasi/bamigroente
320 gram doperwten
1 stuk komkommer
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
3 teentjes knoflook
300 gram rijst
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijst. Snijd de komkommer in plakjes. Pel en pers de teentjes knoflook.
3. Verhit een scheutje plantaardige olie in een hapjespan en roerbak de nasi-groente 3 minuten, voeg de knoflook, de sambal en de ketjap toe en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de doperwten toe en roer goed door.
4. Snijd vervolgens de pangasiusfilet in gelijke stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de vis in 5-6 minuten rondom gaar en goudbruin.
5. Voeg de rijst aan het groentemengsel toe, meng goed en bak 2 minuten mee.
6. Verdeel de nasi goreng over de borden en serveer met de roergebakken vis en de komkommer.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2238 Kj
Calorieën
532 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
86 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
32 gram