Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi goreng met roergebakken vis

Nasi goreng met roergebakken vis

Ingrediënten

  • 540 gram pangasiusfilets
  • 400 gram nasi/bamigroente
  • 320 gram doperwten
  • 1 stuk komkommer
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram rijst
Nasi goreng met roergebakken vis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijst. Snijd de komkommer in plakjes. Pel en pers de teentjes knoflook.
  3. 3. Verhit een scheutje plantaardige olie in een hapjespan en roerbak de nasi-groente 3 minuten, voeg de knoflook, de sambal en de ketjap toe en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de doperwten toe en roer goed door.
  4. 4. Snijd vervolgens de pangasiusfilet in gelijke stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de vis in 5-6 minuten rondom gaar en goudbruin.
  5. 5. Voeg de rijst aan het groentemengsel toe, meng goed en bak 2 minuten mee.
  6. 6. Verdeel de nasi goreng over de borden en serveer met de roergebakken vis en de komkommer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 532
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 86 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 9