
Nasi goreng van bloemkoolrijst met sticky tempeh
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
35.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
360 gram Tempeh
3 eetlepel Ketjap manis
1 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Sambal
2 centimeter Gember
1 stuk Bloemkool
2 eetlepel Kip kruiden
400 gram Nasi groenten
1 stuk Limoen
73 gram Conimex kroepoek
Bereidingswijze
1. Doe de tempehblokjes met de ketjap, sojasaus, sambal en gember in een schaal. Laat 10 minuten staan. Verwijder ondertussen de stronk van de bloemkool en snijd de rest in roosjes. Hak fijn in een keukenmachine tot de grootte van rijst.
2. Verwarm een koekenpan met een scheut zonnebloemolie. Voeg de tempeh met de marinade toe en bak tot de saus is ingekookt. Verwarm ondertussen een grote wok met een scheut olijfolie en roerbak hierin de bloemkoolrijst samen met de kip kruiden gedurende 5 minuten. Voeg de nasigroenten toe en bak nog 5 minuten mee.
3. Snijd de limoen in partjes. Serveer de bloemkoolrijst nasi met de sticky tempeh, limoenpartjes en kroepoek.
Meer recepten in de categorie