
Nasi met ovengebakken fricandeau
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
1 limoen, schoongeboend
2 el zonnebloemolie
150 g rauwkost komkommer
400 g Oosterse wokgroenten
1 bakje kant-en-klare pindasaus (185 g)
4 el ketjap manis
200 g fricandeau (vleeswaren, Beter Leven 1 ster)
Bereidingswijze
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de schil van de limoen, die bewaar je voor later. Pers de limoen uit en meng met 1 el zonnebloemolie tot een frisse dressing. Doe de rauwkost in een kom en meng met de dressing en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroenten 6 min.
Verwarm de pindasaus volgens Meng de ketjap door de wokgroenten en schep de rijst en limoenrasp erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de rauwkost uitlekken.
Verdeel de nasi over borden of kommen, leg de plakjes fricandeau erop of ernaast. Serveer met de rauwkost en pindasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
77 gram
Eiwitten
25 gram