Nasi met ovengebakken fricandeau - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi met ovengebakken fricandeau

Nasi met ovengebakken fricandeau

Nasi met ovengebakken fricandeau product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g rauwkost komkommer
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 1 bakje kant-en-klare pindasaus (185 g)
  • 4 el ketjap manis
  • 200 g fricandeau (vleeswaren, Beter Leven 1 ster)
Bereiden
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de schil van de limoen, die bewaar je voor later. Pers de limoen uit en meng met 1 el zonnebloemolie tot een frisse dressing. Doe de rauwkost in een kom en meng met de dressing en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroenten 6 min.
Verwarm de pindasaus volgens Meng de ketjap door de wokgroenten en schep de rijst en limoenrasp erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de rauwkost uitlekken.
Verdeel de nasi over borden of kommen, leg de plakjes fricandeau erop of ernaast. Serveer met de rauwkost en pindasaus.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
77 g
vet
21 g
Kcal
615