Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi met ovengebakken fricandeau

Nasi met ovengebakken fricandeau

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g rauwkost komkommer
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 1 bakje kant-en-klare pindasaus (185 g)
  • 4 el ketjap manis
  • 200 g fricandeau (vleeswaren, Beter Leven 1 ster)
Nasi met ovengebakken fricandeau product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de schil van de limoen, die bewaar je voor later. Pers de limoen uit en meng met 1 el zonnebloemolie tot een frisse dressing. Doe de rauwkost in een kom en meng met de dressing en eventueel zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroenten 6 min.
  3. Verwarm de pindasaus volgens Meng de ketjap door de wokgroenten en schep de rijst en limoenrasp erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de rauwkost uitlekken.
  4. Verdeel de nasi over borden of kommen, leg de plakjes fricandeau erop of ernaast. Serveer met de rauwkost en pindasaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 615
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 77 g
  • Vet 21 g