
Nasi met pittige omeletreepjes en satésaus
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram basmatirijst
400 gram nasi-/bamivlees
400 gram Chinese roerbakgroente
200 gram satésaus
3 stuks bosuien
2 eetlepels sambal
200 gram taugé
4 stuks eieren
2 eetlepels gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Snijd de bosui in ringen.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het nasi-bamivlees 6 minuten rondom bruin. Voeg de roerbakgroenten en de rijst toe en bak 8 - 10 minuten.
4. Kluts de eieren en meng met de sambal. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak een grote omelet. Rol op en snijd in dunne reepjes.
5. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de satésaus. Garneer met de pittige omeletreepjes, de taugé, de bosui en de gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3277 Kj
Calorieën
782 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
95 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
48 gram