Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi met pittige omeletreepjes en satésaus

Nasi met pittige omeletreepjes en satésaus

Ingrediënten

  • 400 gram basmatirijst
  • 400 gram nasi-/bamivlees
  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 200 gram satésaus
  • 3 stuks bosuien
  • 2 eetlepels sambal
  • 200 gram taugé
  • 4 stuks eieren
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
Nasi met pittige omeletreepjes en satésaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de bosui in ringen.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het nasi-bamivlees 6 minuten rondom bruin. Voeg de roerbakgroenten en de rijst toe en bak 8 - 10 minuten.
  4. 4. Kluts de eieren en meng met de sambal. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak een grote omelet. Rol op en snijd in dunne reepjes.
  5. 5. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de satésaus. Garneer met de pittige omeletreepjes, de taugé, de bosui en de gebakken uitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 782
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 95 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 7