
Nectarine cheesecake met munt
8 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 eetlepels margarine
200 gram Bastogne koeken
2 blaadjes Gelatine
4 takjes munt
4 stuks nectarines
300 gram roomkaas
1 eetlepel vanillearoma
Bereidingswijze
1. Smelt de margarine in een steelpannetje. Maal de bastogne koeken in de keukenmachine en voeg de margarine toe. Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Snijd de munt in dunne reepjes.
2. Bekleed een springvorm van 21 cm doorsnede met bakpapier en druk het bastognemengsel aan op de bodem.
3. Snijd 2 nectarines in dunne plakjes en doe de rest van de nectarines met de roomkaas, het vanillearoma in de keukenmachine. Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe ze met aanhangend vocht in een pannetje. Verhit tot de blaadjes zijn opgelost en voeg dan bij de andere ingrediënten in de keukenmachine. Meng tot een glad mengsel.
4. Druk het roomkaasmengsel aan boven op het bastognemengsel. Leg bovenop de roomkaas de plakjes nectarines in een waaier vorm.
5. Zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal 20 minuten.
7. Snijd de cheesecake in parten en garneer met de munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1245 Kj
Calorieën
297 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie