Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nectarine cheesecake met munt

Nectarine cheesecake met munt

Ingrediënten

  • 4 eetlepels margarine
  • 200 gram Bastogne koeken
  • 2 blaadjes Gelatine
  • 4 takjes munt
  • 4 stuks nectarines
  • 300 gram roomkaas
  • 1 eetlepel vanillearoma
Nectarine cheesecake met munt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de margarine in een steelpannetje. Maal de bastogne koeken in de keukenmachine en voeg de margarine toe. Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water. Snijd de munt in dunne reepjes.
  2. Bekleed een springvorm van 21 cm doorsnede met bakpapier en druk het bastognemengsel aan op de bodem.
  3. Snijd 2 nectarines in dunne plakjes en doe de rest van de nectarines met de roomkaas, het vanillearoma in de keukenmachine. Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe ze met aanhangend vocht in een pannetje. Verhit tot de blaadjes zijn opgelost en voeg dan bij de andere ingrediënten in de keukenmachine. Meng tot een glad mengsel.
  4. Druk het roomkaasmengsel aan boven op het bastognemengsel. Leg bovenop de roomkaas de plakjes nectarines in een waaier vorm.
  5. Zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal 20 minuten.
  6. Snijd de cheesecake in parten en garneer met de munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 297
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 22 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 1