Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nectarineflappen met verse tijm

Nectarineflappen met verse tijm

Ingrediënten

  • 4 Plakken Bladerdeeg
  • 3 stuks Nectarines
  • 1 theelepel Maizena
  • 3 eetlepel Kristalsuiker
  • 1 stuk Ei
Nectarineflappen met verse tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Leg de plakjes bladerdeeg op een plank en laat volledig ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Schil de nectarines en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in stukjes. Meng de maizena met een eetlepel water. Voeg samen met de suiker toe aan de nectarine en meng goed.
  3. 3. Kluts het ei los. Verdeel een schep van het nectarinemengsel over een schuine helft van een plak bladerdeeg (net als bij appelflappen), maar laat 1 centimeter aan de randen over.
  4. 4. Smeer de randjes in met een beetje van het eimengsel en vouw voorzichtig dicht. Duw met een vork op elkaar. Leg de nectarineflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren en deeg gaar is. Laat iets afkoelen voor het serveren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 51
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 12 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0