

Nectarineflappen met verse tijm
dessert
4 pers.
ca. 30 min
Zoet
4.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 Plakken Bladerdeeg
3 stuks Nectarines
1 theelepel Maizena
3 eetlepel Kristalsuiker
1 stuk Ei
Bereidingswijze
1. Leg de plakjes bladerdeeg op een plank en laat volledig ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
2. Schil de nectarines en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in stukjes. Meng de maizena met een eetlepel water. Voeg samen met de suiker toe aan de nectarine en meng goed.
3. Kluts het ei los. Verdeel een schep van het nectarinemengsel over een schuine helft van een plak bladerdeeg (net als bij appelflappen), maar laat 1 centimeter aan de randen over.
4. Smeer de randjes in met een beetje van het eimengsel en vouw voorzichtig dicht. Duw met een vork op elkaar. Leg de nectarineflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren en deeg gaar is. Laat iets afkoelen voor het serveren.
Meer recepten in de categorie