
Nectarinesalade met suikerbroodcroutons
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
125 gram gerookte spekreepjes
Olijfolie
200gr Fries suikerbrood in blokjes van 1x1cm
4 nectarines
4 wilde perziken
2 komkommers
85 gr rucola
4 el balsamico-crème
10 gram basilicumblaadjes
Verder nodig: koeken- en grillpan
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 6 minuten goudbruin en krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg een beetje olie toe aan het uitgebakken spekvet in de koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de blokjes suikerbrood in 4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd iedere halve nectarine in 4 parten. Schep de nectarinepartjes om in een kom met 1 el olijfolie, peper en zout. Gril de partjes in een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen krijgen en een beetje zacht geworden zijn.
Halveer de wilde perziken, verwijder de pit en snijd ze in dunne plakjes. Snijd met een dunschiller dunne linten van de komkommers.
Leg de rucola in vier diepe borden. Verdeel de komkommer, spekreepjes, wilde perzikschijfjes en gegrilde nectarine partjes erover. Schenk er een beetje balsamico-crème overheen en garneer met suikerbroodcroutons en blaadjes basilicum.
*Dit recept is gemaakt door Caro uit Nunspeet, een van de winnaars van de kerstboodschappen winactie.
Variatietip!
Tip: Dit gerecht is super lekker als licht diner voor tweede kerstdag of bij de bbq of gourmet. Eet lekker!
Meer recepten in de categorie